Om mig

Utby Osteopati

Kompetens


Jag innehar en Bachelor of Science i osteopati från Wales University och en Master of Science från Dresden University. Grundutbildningen bedrevs på  Skandinaviska Osteopathögskolan och inkluderade 1000 timmars praktik på skolans klinik.

År 2014 var jag färdigutbildad, men började behandla patienter redan 2012 som massör och senare som osteopat. Sedan min examination har jag även arbetat vid Göteborgs Osteopatklinik och på Stenungsunds Osteopatklinik.

Under två år (2014-2016) var jag verksam som programkoordinator på Skandinaviska Osteopathögskolan, parallellt med min klinikverksamhet. Jag har även sedan år 2016 undervisat på Skandinaviska Osteopathögskolan i osteopatisk undersökning och olika behandlingstekniker.

Jag är medlem av Svenska Osteopatförbundet och är både patient- och ansvarsförsäkrad.


Bakgrund


Min första kontakt med osteopati fick jag i Brasilien i samband med att jag själv utvecklat idrottsskador i min klättring. Under en ettårsperiod fick jag lära mig principerna i preventiv träning av flera sjukgymnaster och osteopater i São Paulo. Med en stark vilja att lära mig mer om Osteopati och efter kontakt med Skandinaviska Osteopathögskolan, bestämde jag mig för att utbilda mig i Sverige.

Klättring har haft en central roll i mitt liv. Jag har klättrat över hela världen och under min utbildning till osteopat arbetade jag deltid på Klätterfabriken i Göteborg för att finansiera mina studier. Numera är jag verksamhetsansvarig där.

Jag har sedan länge behandlat klättrare och de skador som ofta förekommer i axlar, fingrar och armbågar. Mitt senaste projekt är att integrera manuell medicin och träning för att skapa ett program som kan öka klättrares prestationer, bygga upp deras kroppar och förebygga skador.

Mer information om detta kommer i framtiden att annonseras ut här på hemsidan. Är du som klättrare intresserad av att ingå i ett sådant program, kontakta mig genom att lämna ett meddelande till mig under KONTAKT.


Copyright  ©  All Rights Reserved